Título: Ciència ciutadana per a la millora de la gestió i els models predictius de dispersió i distribució real de mosquit tigre a la Província de Girona.
IP: F. Bartumeus
Fecha: 2018-2019
Financiación/programa: Dipsalut


Título: Mosquito Alert: programa para investigar y controlar mosquitos vectores de enfermedades como el Dengue, el Chikungunya y el Zika
IP: F. Bartumeus
Fecha: 2018-2019
Financiación/programa: Obra Social ”la Caixa”


Título: Mosquito Alert para jóvenes: fomentando vocaciones científicas a partir de la ciencia ciudadana
IP: Xatrac (Mosquito Alert como colaborador)
Descripción: Apropar la plataforma de Mosquito Alert a un públic jove amb la finalitat de fomentar l’experimentació entre els joves i ampliar l’abast en zones on hi ha poques dades. El repte es troba en recórrer diversos instituts de l’estat per tal d’arribar als joves i conscienciar-los sobre quin és el problema real del mosquit tigre i incentivar-los a la participació de ciència ciutadana.


Título: Plataforma Integral per al Control de l’Arbovirosis a Catalunya (PICAT).
IP: I. Colomina.
Fecha: 2017-2019.
Financiación/programa: Departament de Salut, Generalitat de Catalunya. Programa PERIS 2016-2020. Vall d’Hebron- Programa de Salut Internacional de l’Institut Català de la Salut (PROSICS) lidera el PICAT
Colaboradores: Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT); l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB); l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut); l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària (IDIAPJGol); l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal); i el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter i el Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat.
Descripción: La plataforma PICAT pretén integrar tota la informació rellevant que pot determinar l’aparició de casos autòctons d’arbovirosis emergents (Zika, dengue, Chikungunya) a Catalunya i crear una xarxa amb els principals agents involucrats (atenció primària, centres especialitzats, centres de recerca avançada, agències de salut pública i societat civil).

Web: http://www.creaf.cat/ca/recerca/biodiversitat/invasions-biologiques/plataforma-integral-al-control-darbovirosis-catalunya


Título: Amazon Web Services (AWS) Cloud Credits for Research Grant
Fecha: 2016
Financiación/programa: Amazon Web Services (AWS) Cloud Credits for Research Grant


Título: Nuevas herramientas de participación en ciencia ciudadana: laboratorios de validación y cocreación para AtrapaelTigre.com. FCT-15-9515
IP: Frederic Bartumeus
Fecha: 01/01/2016 – 31/12/2016
Financiación/programa: Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT)
Descripción: Se plantean 3 acciones que exploren distintas herramientas y metodologías para fomentar la participación ciudadana en AtrapaelTigre.com, a la vez que mejorar la calidad (fitness for use) de los datos ciudadanos y el retorno a partir de un diálogo más fluido científico-ciudadano. Para ello, nos centramos en la mejora del sistema de validación de datos, basado en el análisis de las fotografías ciudadanas.


Título: Mosquito Alert: programa para investigar y controlar mosquitos vectores de enfermedades como el Dengue, el Chikungunya y el Zika.
IP: F. Bartumeus
Fecha: 2016-2017
Financiación/programa: Obra Social ”La Caixa”
Descripción: El projecte se centrarà a investigar, seguir i controlar a Espanya el mosquit tigre i el mosquit de la febre groga a través de la plataforma Mosquito Alert i l’app de telèfon mòbil homònima. En el cas del mosquit tigre, el projecte se centra en el seguiment de la seva expansió, mentre que per al mosquit de la febre groga, se centra en la seva detecció.


Título: Ciència ciutadana per a la millora de la gestió i els models predictius de dispersió i distribució real de mosquit tigre a la Província de Girona
IP: F. Bartumeus
Fecha: 2016-2019
Financiación/programa: Diputació de Salut de Girona (DIPSALUT).
Web: 
http://www.theelab.net/projects/ciencia-ciutadana-per-a-la-millora-de-la-gestio-i-els-models-predictius-de-dispersio-i-distribucio-real-de-mosquit-tigre-a-la-provincia-de-girona/


Título: Citizens-based early warning systems for invasive species & disease vectors: The case of the Asian Tiger mosquito.
IP: F. Bartumeus
Fecha: feb 2015 – feb 2016
Financiación/programa: Convenio La Fundació “Obra Social La Caixa” with CREAF
Descripció: El projecte té com a objectiu desenvolupar un marc de ciència ciutadana integral que combini dades científiques tradicionals de programes de vigilància amb dades de ciència ciutadana per desenvolupar un sistema d’alerta primerenca i una eina de gestió ambiental per a espècies invasores i vectors de malalties com el mosquit tigre. El projecte té, a més, un fort component divulgatiu basat en l’ús d’eines innovadores per fomentar la cultura científica.
Web: http://www.theelab.net/projects/citizens-based-early-warning-systems-for-invasive-species-disease-vectors-the-case-of-the-asian-tiger-mosquito/


Título: TIGER – Invasión del mosquito tigre en España: Salud pública y cambio global. REF: CGL2013-43139-R.
IP: F. Bartumeus. Co-PI: Marc Ventura.
Fecha: 5/1/2014 – 2017
Financiación/programa: Plan Estatal I+D+I. Ministerio de Economía y Competitividad
Web: http://www.theelab.net/projects/tiger-the-tiger-mosquito-invasion-in-spain-a-public-health-risk-caused-by-global-change/


Título: Diseño e implementación de un sistema ciudadano de alerta y seguimiento del mosquito tigre: ciencia en sociedad (Atrapa el Tigre 2.0). FCT-13-701955.
IP: F. Bartumeus
Fecha: 01/01/2014 – 30/11/2014
Financiación/programa: Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT)
Descripción: Constituir una red ciudadana de voluntarios científicos, que utilicen las nuevas tecnologías para aprender, suministrar y visualizar datos de mosquito tigre en España. El proyecto supone la implementación a escala nacional de conceptos de ciencia ciudadana y ciencia en sociedad. El fuerte componente divulgativo del proyecto se implementa a través de una página web, en la cual se incluye un taller virtual, pero también son claves acciones de difusión viral y de divulgación presenciales.


Título: Proyecto de divulgación y participación científica de los jóvenes en el seguimiento y control del mosquito tigre: Caçant el Tigre!”.
IP: F. Bartumeus
Fecha: 01/01/2013 – 31/12/2013
Financiación/programa: Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT). REF: FCT-12-3730
Descripción: Se proponen dos talleres de divulgación científica basados en el concepto de ciencia participativa. El taller virtual se inspira en proyectos realizados en el mundo anglosajón e implica el uso de nuevas tecnologías. El objetivo es que 2500 niños de 5º de primaria (100 escuelas) participen en la recolección de datos de mosquito tigre.


Título: Ciència Ciutadana: Recerca i Educació
IP: J. Perelló
Fecha: 2013
Financiación/programa: Convocatòria d’Ajuts a la Recerca, RecerCaixa
Colaboradores: En col·laboració amb el Grup de Recerca OpenSystems, Universitat de Barcelona, Grup de Recerca F.E.M., Universitat de Barcelona, Observadors del mar, Institut de Ciències del Mar-CSIC i Punt d’Informació Aerobiològica (PIA), Universitat Autònoma de Barcelona. La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.
Descripció: El projecte pretén millorar l’educació dels ciutadans en ciència, en la gestió sostenible dels recursos i l’espai, i així millorar els hàbits i actituds cap al medi ambient.

Web: https://cciutadana.wordpress.com/qui-som/